Att lära för livet

Education is the most powerful way to change the world – Nelson Mandela

Nytt, nytt, nytt och spännande!

4 kommentarer

Jag har brunnit passionerat. Jag har gett allt och skulle inte tveka att göra det igen. De skolor jag har arbetat på i 12 1/2 år har större utmaningar än de flesta. Nu lämnar jag över stafettpinnen till mina fantastiska kollegor och testar något nytt. Jag har bränt ut mig igen. Jag lovade mig själv att aldrig mer hamna här men livet var av en annan åsikt. Det är aldrig bara jobbet eller bara privatlivet eller bara personligheten. Det är när alla tre är i uppförsbacke som livet rasar. Jag måste ha ett hållbart arbetsliv. Vad behöver jag? Hur skulle jag kunna få jobbet att samarbeta med familj och personlighet? Personligheten kan jag jobba med i terapi och det pågår. Familjen kan jag och vill jag inte byta – ni är mitt allt!

 

Jag har ofta använt modellen IKIGAI för mina elever och nu är det dags att tillämpa den på mig själv. Jag behöver mat, sömn och motion. Jag behöver starka rutiner och vara utomhus på dagtid. Jag kan bara en enda sak som världen är beredd att betala för och det är att undervisa barn. Detta är ju också det jag älskar att göra.

Ikigai-EN-optimized-PNG.png

Vart leder mig detta resonemang? Jo, till en förskola med små grupper, mycket uteaktiviteter, där man satsar på bra mat, ett mindre sammanhang och med stödstrukturen 40 timmarsvecka. Här hoppas jag kunna arbeta på ett mer hållbart sätt.

Finns då detta jobb? Finns denna förskola? Ja, tydligen. Idag börjar min tjänstledighet från lärarjobbet och jag provar på förskollärarjobbet. I mångt och mycket har jag försökt arbeta som i förskolan i grundskolan – upptäcka, utforska, undersöka och utmana, att skapa ett team runt eleverna med olika kompetenser, konkret material i språkutvecklande syfte inom alla ämnen och med omsorgen om elevernas hela situation alltid i fokus. Detta arbete fortsätter jag med men måste så klart se och lära i början.

Allt gott till er!

 

4 tankar om “Nytt, nytt, nytt och spännande!

  1. Så spännande – inte minst att du lyckas se en vändning ut från ’ett långsamt sluttande plan neråt’ liksom.

    Önskar dig en spännande upplevelse framöver och att du huttar balansen du behöver för att må bra!

    ❤️

  2. Vilken styrka du har👊🏼Att hitta vägar framåt när väggen står där och försöker ta allt😬att orka, våga och faktiskt göra förändring är starkt. Lycka till bästa Susanne ❤️

  3. Tack! Med förebilder som er är det lättare att vara klok!

  4. Modiga, kloka du! Och vilken fantastisk tillgång för ”din” förskola att just du kommer dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s