Att lära för livet

Education is the most powerful way to change the world – Nelson Mandela

#Almedalen #skolvåren #dag1

Lämna en kommentar

Vakna. Sommarlov. Vackert väder. Hotellfrukost. Packa ihop och flytta. Flytta in i #skolvårens basecamp för veckan. Bo tillsammans med människor jag bara känner från socila medier. Hur ska det gå? Vi träffas. Människor droppar in efterhand som flyg och båtar anländer. Det är som att träffa kära gamla vänner. Vi har planerat, vi har funderat, vi har utarbetat mediestrategier, vi har ställt varandra massor av frågor, vi har utbytt mängder av tankar och idéer om hur vi ska lyfta frågan Är skolan svaret?  under denna hektiska och mediekåta vecka då alla vill synas och höras, allla vill ta plats. Och då menar jag ALLA! Twitter och facebook är knökfulla med inlägg och kommentarer. Hur ska just vår ”baby” bli tillräckligt stor? Vi lever som vi lär så all planering sker på sociala medier, på hangouts eller i gemensamma google-dokument. Det är kul och vi inspirerar varandra under arbetet. Ibland när jag varit ”bortkopplad” ett par timmar kan jag ha 64 olästa meddelande från teamet. Helt galet. Helt galet roligt och spännande. Hur ska mötena vi möjliggör arta sig? Praktiskt och visionärt blandas i en härlig mix.

När alla som kom i rimlig tid till ön kommit tar vi en sväng ner i stan, orienterar oss, jag och mannen går på invigningen av Öresundshuset och pratar skola med en kommunpolitiker och en chef från Hallsbergs kommun. Vi pratar om hur de lyft sin skola från 72 % godkända i grundskolan till 90 %. De har haft ett systematiskt utvecklingsarbete både lodrät – på alla nivåer och vågrät – på ledningsnivå. Och det gav resultat fort. Ett möte som ger hopp om en kommande vår i skolan.

IMG_7423

Vi strosar vidare och lyssnar på lite musik innan Annie Lööf ska tala i Almedalen, själva parken som fått ge namn åt hela veckan. Vi stannar inte länge. Det slår inte an något hos oss. Vi möter upp teamet och letar upp en restaurang. Lite mer promenad och en glass innan vi går till basecamp och planerar klart morgondagen. Vårt första event ska gå av stapeln klockan 10 på förmiddagen så nu gäller det! mat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s