Att lära för livet

Education is the most powerful way to change the world – Nelson Mandela

När allt samverkar. Superhjältar – ett tema.

2 kommentarer

Skärmavbild 2015-03-19 kl. 18.40.11

Ibland händer många saker på samma gång som pekar på precis samma håll. Måns Z vann melodifestivalen med Heros. Min kollega bestämde sig för att använda låten för att prata om vem som är en hjälte och vad texten betyder. Jag bestämde att Heros ska få vara finalnumret i vår opera, helt ovetande om detta. När vi kom på det spann vi snabbt ihop ett tema om superhjältar och vardagshjältar. Boklåda beställdes av den nya barnbibliotikarien som vi bara hälsat på. Hon berättar att hennes man är superinresserad av amerikanska superhjältar och undrar om vi vill ha ett faktablad från honom. Det vill vi ju, men vi vill hellre att han kommer på besök. Så bestämdes det. Nu är vi på gång. Svenska, SO, engelska till att börja med. Det är så häftigt när det sker. Som magi.

Annonser

2 thoughts on “När allt samverkar. Superhjältar – ett tema.

  1. Hej Susanne!
    Jag är lärare i en årskurs 4 och vi har precis påbörjat ett temaarbete om just superhjältar! Jag hittade detta inlägg nu när jag söker mer information om möjligheter inom temat på google. Hur gick temaarbetet? Finns det mer att läsa någonstans?

    Hälsningar Hanna

  2. Hej Hanna. Det är ett gammalt inlägg som jag tyvärr inte har kvar något om. Jag vet att Glömstaskolan arbetat med det. Kanske du kan hitta något hos dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s