Att lära för livet

Education is the most powerful way to change the world – Nelson Mandela

Minimålsamtal #diamant #synligtlärande #visiblelearning

Lämna en kommentar

Inspirerades av Fröken Anns statusuppdatering igår. Jag hade redan planerat att ha samtal med mina 48 tvåor idag men nu fick samtalen ett namn – minimålsamtal.

Skärmdump 2014-09-24 15.04.21

På fredag ska eleverna göra AG1 för andra gången. Det är ett matematiktest ur Diamant som ni hittar här http://www.skolverket.se/bedomning/nationella-prov-bedomningsstod/grundskoleutbildning/bedomning-i-arskurs-4-6/bedomningsstod/matematik/diamant-1.196205 Testet görs under 4 minuter och målet är att eleverna ska klara alla uppgifter på den tiden. Talområdet är 0-10 och räknesätten addition och subtraktion. Jag var ytterst tveksam i början till att testa så unga elever på tid, men det har visat sig att de klarar det bra om vi hela tiden jämför bara med det egna resultatet. För att detta ska bli synligt och tydligt har vi idag funderat på hur vi vill att resultatet på fredagens test ska se ut.

2014-09-24 15.11.51

Alla elever har idag fått ett diagram där deras resultat från förra veckan är markerat med blå penna. De fick fundera över en realistisk målsättning till fredag som de markerar med grön penna. På måndag när testerna är rättade ritar vi in en blå markering för testets resultat och en ny grön prick för nästa målsättning.

Den 5/9 var klassens snitt 15,7 rätt. Jag hoppas det ökar mycket på fredag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s