Att lära för livet

Education is the most powerful way to change the world – Nelson Mandela

Flippat för alla?

Lämna en kommentar

Viktigt och riktigt! Jag upplever att just förberedelsen är viktig. Och sedan kan de se om och om och om så många gånger de behöver!

Mitt Flippade Klassrum

Jag fick i veckan möjligheten att lyssna på Bo Heljskov, leg. psykolog som arbetar med problemskapande beteende och metoder för att möta dessa. I hans föreläsning beskrev han hur man i Danmark arbetar och tänker kring inkludering i klassrummet av elever med olika diagnoser som kan yttra sig i ”problemskapande beteende”. Under hans föreläsning satt jag och funderade kring hur Mitt Flippade Klassrum är anpassat för att inkludera dessa beteenden. Funkar Flippat för alla?

I ett traditionellt klassrum, när är det man som pedagog stöter på problemskapande beteenden? Jag upplevde att det var när jag stod framme vid katedern och höll en genomgång av något slag och det fanns elever som på ett eller annat sätt ställde till ”problem” genom att störa och göra det omöjligt för sina kamrater att ta in kunskap. Vad gjorde jag då? Jag tog till många knep som jag är säker på att många fler lärare…

View original post 756 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s